Nyheder på mail
Sotea kunde?

Anbefalinger du kan tage med i 2023

Et nyt år står for døren med både trusler og muligheder. For at du og din virksomhed kan komme bedst muligt ind i 2023 har vi samlet en række anbefalinger, der er værd at tage med.

Cybertruslen stiller krav til 2023

I Danmark vurderes trusler om cyberspionage og cyberkriminalitet løbende. På nuværende tidspunkt vurderes trusselsniveauet forsat som MEGET højt. Det stiller krav til din IT-sikkerhed – også i 2023.

Senior Consultant i Security, Torben Hagelskjær, er kommet med sine anbefalinger til, hvor du bør sætte de sikkerhedsmæssige flueben i 2023. De omfatter blandt andet:

 • Awareness-træning
 • Hjemmearbejde
 • Tofaktorgodkendelse
 • Passwords
 • Gæstenetværk
   

Se Torbens 2023-anbefalinger

 

Hvordan påvirker energikrisen dit IT-setup?

Truslen om energikrise og allerede stigende priser har skabt usikkerhed hos mange – ikke blot privat men også i virksomhederne. Den nye situation har givet anledning til spørgsmål som: Hvad sker der, hvis strømmen slukkes? Kan vi gøre noget for at optimere vores nuværende setup? Og så fremdeles.

Vi har samlet alle disse spørgsmål – og svarene herpå – så du let kan få overblik og inspiration til, hvordan I eventuelt står stillet og bør agere.

Se svar på energispørgsmål om IT

 

Lav et årshjul for 2023

Måske er du allerede i gang. Måske er det første punkt på to do-listen efter en velfortjent juleferie. Hos Mentor IT anbefaler vi, at du tænker IT ind i dit årshjul for at sikre planlægning, udvikling og forbedring.

Fordelene er simple men effektive: Færre overraskelser, bedre rådgivning og øget fokus på IT-sikkerhed.

Få hjælp til at komme i gang med dit årshjul

 

3 ting, der skal med i dit 2023-budget

Har du styr på, hvilke IT-udgifter du kan forvente i 2023? Hos Mentor IT har vi valgt at fremhæve 3 ting, som bliver svære at komme uden om i det kommende år – hvis I ikke allerede har prioriteret dem. Det handler blandt andet om:

 • Voksende omkostninger til IT-sikkerhed pga. stigende risiko for cyberangreb.
 • Ny teknologi og krav til digitalisering.
 • Stop af support på ældre operativsystemer.
   

Læs mere om vores 3 anbefalinger til 2023-budgettet

Hardware-anbefalinger

Vi kan med det samme afsløre, at du ikke udelukkende kan klare dig med skyen i 2023. Du får stadig brug for hardware. Men hvad skal du være opmærksom på, når du køber nyt til din virksomhed? Hvad betyder EOL? – og hvorfor er det vigtigt?

For at hjælpe dig har vi spurgt vores Sales Specialist Peter Kryhlmand til råds og samlet lidt basalt ”nice to know” om hardware.

Se Peters anbefalinger om hardware

 

Får NIS2-direktivet betydning?

I efteråret 2022 vedtog Europa-Parlamentet det nye NIS2-direktiv. Det indeholder skærpede lovkrav til cyber- og informationssikkerhed for udvalgte sektorer. Det kommer fra starten af 2024 også til at gælde i Danmark.

Direktivet får betydning for virksomheder inden for følgende sektorer: Energi, transport, finansielle virksomheder og markedsinfrastruktur, sundhed, drikkevand, spildevand, digital infrastruktur og udbydere, offentlig forvaltning, rumaktivitet, post, affaldshåndtering, kemikalier, fødevarer, uddannelse og forskning.

Er din virksomhed i blandt? Så brug 2023 på at blive klar til de nye lovkrav.

Se vores guide til NIS2-direktivet

 

Har I en cyberforsikring?

Vidste du, at 88 % af danske topledere peger på cybertruslen som den væsentligste bekymring? (PwC’s CEO Survey 2020). Derfor er det i 2023 også vigtigt at tage stilling til, hvordan din virksomhed er stillet, når en sikkerhedshændelse rammer. Det er nemlig ikke længere et spørgsmål om ’hvis’ – men nærmere ’hvornår’.

Med en cyberforsikring kan I begrænse skaderne, få professionel rådgivning og dække økonomiske tab ved et cyberangreb. Vi har samlet 10 spørgsmål, som du med fordel kan stille dit forsikringsselskab i 2023.

Se mere om krav til cyberforsikring

Ønsker du hjælp?

Hos Mentor IT står vi gerne klar til at hjælpe dig og din virksomhed med at få mest muligt ud af 2023. Brug vores formular eller ring til os på 70 122 123.