Nyheder på mail
Sotea kunde?

Cybertruslen stiller krav til 2023

Hvilke sikkerhedstiltag bør du sætte flueben ved i 2023? Få vores anbefalinger, og skab dig et overblik her.

Truslen fra cyberspionage og cyberkriminalitet er MEGET høj. Det stiller krav til din sikkerhed nu, men også i 2023. Vi har bedt Senior Consultant i Security, Torben Hagelskjær, komme med sine anbefalinger til, hvad man sikkerhedsmæssigt bør sætte flueben ved og tænke ind i sit årshjul eller budget for 2023.  

 

Sikkerhedstiltag, de fleste bør sætte flueben ved

 1. Awareness-træning
  9 ud af 10 cyberangreb starter med IT-sikkerhedsbrud hos medarbejdere. Med awareness-træning styrker du dine medarbejderes viden om IT-sikkerhed og stiller din virksomhed stærkere; både i forhold til sikkerhed generelt, men også GDPR-regler, forsikringskrav m.m. 

  Se flere grunde til at prioritere awareness-træning

   
 2. Sikkert hjemmearbejde
  Mange arbejder i dag også fra hjemmet, hvorfor det er relevant at følge op på, om hjemmearbejdspladserne og dine remote adgange er sikret bedst muligt. Det er potentielt mange veje ind til din virksomheds IT-systemer for ubudne gæster, så følg gerne op på, om sikkerheden omkring hjemmearbejde kan optimeres. 

  Kontakt os for at høre mere

 

 1. Tofaktorgodkendelse på alle tjenester – ikke kun Microsoft 365
  Tofaktorgodkendelse sikrer, at login ikke kan gennemføres uden verificering, og skærper dermed adgangen til din virksomheds IT-systemer og data. Selv hvis medarbejdere franarres loginoplysninger, eller der på anden vis opnås utilsigtet adgang. 

  Se mere om tofaktorgodkendelse

 

 1. E-mail sikkerhed
  Ved at implementere DMARC på alle domæner reduceres risikoen for, at domænenavne kan misbruges til udsendelse af phishing-, spoofing- eller spam-mails.

  Har du ikke implementeret DMARC, er det muligt for hackere at sende falske e-mails fra din mailadresse. 

  Kontakt os for at høre mere

 

 1. Passwords 
  Hvordan er dine IT-adgange administreret? Få en passwordmanager. Det er et eksternt system, hvor dine adgangskoder kan styres centralt. Det er herfra muligt for den IT-ansvarlige at tildele eller fjerne adgang til enkelte dele af jeres IT-systemer, tjenester mv. Det betyder også, at en ny medarbejder f.eks. kan sættes op med alle relevante adgange med få klik fremfor et væld af usikre e-mails med de enkelte logins.

  Kontakt os for at høre mere

 

 1. Opdateret 
  Sørg for at din platform, dine programme og applikationer er opdaterede. Findes der nyere versioner eller helt nye løsninger end dem, I har i dag? Ældre løsninger kan have sikkerhedshuller og svagheder, som ikke kan lukkes effektivt. Det er guf for hackere.

  Kontakt os for at høre mere

 

 1. Cyberforsikring
  Med en cyberforsikring kan din virksomhed få hjælp til at begrænse skaderne, få professionel rådgivning og dække økonomiske tab ved cyberangreb. Tag det med, når du laver din risikovurdering for 2023. 

  Se eksempler på krav i cyberforsikring

 

 1. Sikkert gæstenetværk
  Følg op på, om der er plads til sikkerhedsmæssige forbedringer omkring jeres gæstenetværk. Måske det er tid til et dynamisk password?

  Kontakt os for at høre mere

90 % starter med phishing

Ud af de "succesfulde" cyberangreb er hele 90 % ifølge Rådet for Digital Sikkerhed startet med phishing. Det er ofte falske e-mails, som lokker medarbejdere i en fælde. Det behøver ikke være ved direkte at videregive oplysninger - et simpelt klik på et forurenet link, kan være nok.

Derfor anbefaler vi øget fokus på awareness-træning og phishing generelt. Vil du gerne vide mere om, hvordan du kan forbedre medarbejderes digitale adfærd? Så se mere om vores awareness-træning.

Se mere om MIT Awareness-træning

Download vores phishing håndbog

 

Uanset, hvor i processen om styrket IT-sikkerhed din virksomhed befinder sig, så er og bliver det et emne, vi alle fortsat bør forholde os til i 2023. Hos Mentor IT står vi altid klar med råd og vejledning, hvis du har brug for det. 

Få hjælp til sikkerhedstiltag i 2023

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at vælge de mest effektive sikkerhedstiltag for din virksomhed. Brug vores kontaktformular eller ring til os på 70 122 123.