Nyheder på mail
Sotea kunde?

3 ting, der skal med i dit 2023 budget

Få overblik over hvilke poster der er svære at komme udenom i 2023, og som du med fordel kan lægge ind i dit 2023 budget.

Har du styr på, hvilke udgifter du kan forvente i 2023? Vi har valgt at fremhæve 3 ting, som er svære at komme uden om, hvis man ikke allerede har prioriteret dem.

 1. Påregn voksende omkostninger til IT-sikkerhed. Trusselsbilledet forandrer sig konstant og risikoen for cyberangreb er voksende. Fra 2019 til 2021 er hackernes forsøg på at snyde mindre virksomheder steget med hele 156 %.

  Løbende vurdering af risiko, implementering af nye sikkerhedstiltag og voksende omkostninger til IT-sikkerhed generelt er derfor forventeligt.

  Bliv blandet andet klogere på trusselsbilledet med vores håndbog i IT-sikkerhed

 

 1. Afsæt budget til digital udvikling og automatisering. Ny teknologi bidrager typisk til forbedret konkurrenceevne, øget sikkerhed og lavere driftsomkostninger. Elementer, som alle er afgørende for at realisere vækst.

  Eksterne faktorer som NIS2, corona, GDPR, digitaliseringskrav mm. kan endvidere spille en afgørende rolle i forhold til både digitalisering og automatisering.

  Vil du gerne have hjælp til at danne dig et overblik over, i hvilket omfang digitalisering og automatisering bør fylde i dit 2023 budget, er du velkommen til at række ud til os.

 

 1. Support på 2012R2 og Windows 8.1 ophører i 2023. Det betyder, der skal laves en plan og budget for, at få disse produkter udskiftet med nye, så hverken drift eller sikkerhed påvirkes negativt.

  Både Server 2012R2 og Windows 8.1 er operativ systemer, som nogle endnu ikke har fået skriftet ud eller planlagt udskiftning af. Supporten stopper henholdsvis oktober og januar 2023, og der vil derfor ikke længere komme sikkerhedsopdateringer til løsningerne. Helt praktisk betyder det, at nye potentielle sikkerhedshuller ikke lukkes og ønsket support ophører. 

  Benytter du ældre operativ systemer, skal du også kraftigt overveje at få dem opgraderet. Både af drifts- og sikkerhedsmæssige grunde.

Udarbejd et årshjul og få kortlagt forventede omkostninger til IT

For mange er det oplagt at få udarbejdet eller opdateret et årshjul for IT, således kommende projekter er kendte, planlagte og medregnet i budget.

Et årshjul er et operationelt værktøj, der sikrer en kontinuerlig og strategisk udvikling af virksomhedens IT. Et værktøj, som endvidere er yderst relevant for ledelsens indsigt og forståelse af IT. 

Hos Mentor IT vil vi gerne hjælpe dig med at komme godt i gang med årshjulet for 2023. Vil du gerne vide mere? Så har vi samlet mere information til dig her.

Se mere om årshjul til IT