Nyheder på mail
Sotea kunde?

Udnyt sommerferien og bliv hverdagsklar

Snart begynder en periode præget af ferie. Det giver anledning til at få ryddet op og gjort klar til den hverdag, medarbejderne møder ind til efterfølgende. Få alle vores sommeranbefalinger lige her.

Trænger jeres miljø til en sommerrengøring? Har I nogle hængepartier, I gerne vil have hjælp til? Eller ønsker I blot inspiration til, hvad sommerferien med fordel kan bruges til?

Brug vores sommeranbefalinger og kom i mål med en række ting, så både I og jeres brugere er hverdagsklar til efter ferien.

 

Sommeranbefalinger fra Mentor IT

 1. Implementer awareness træning og planlæg kurser til efter ferien

  Knap 80% har været ramt af phishing og alligevel viser tal fra Erhvervsstyrelsen,  at det er de færreste, der har fokus på awareness træning af deres medarbejdere. Dette på trods af vigtigheden heraf og flere forsikringsselskabers krav hertil.

  Vi anbefaler, at I løbende underviser jeres medarbejdere i IT-sikkerhed. Både generelt og i forhold til interne politikker. Ved at implementere awareness træning i sommerferien, kan jeres medarbejdere starte hverdagen efter ferien med et kort sikkerhedskursus.

  Læs mere om MIT Awareness træning

   
 2. MFA – den ekstra godkendelse, som alle bør have

  Multi-factor Authentication (tofaktorgodkendelse) er i mange standarder kendt som et minimum, fordi det forbedrer sikkerheden gevaldigt. Det er nemt at aktivere og mange har allerede adgang hertil via deres Microsoft licens.

  Det kræver blot en aktivering, udrulning og praktisk intro til brugerne – som let kan arrangeres, når alle er vendt retur fra ferie.

  Har I endnu ikke MFA, anbefaler vi kraftigt at dette er et af de hængepartier, I får styr på henover sommeren.

  Læs mere om MFA

   
 3. Få en sommerrengøring af dit miljø

  Hvornår har I sidst fået løbet jeres miljø igennem? Tjekket brugere, fysiske enheder mm? Udnyt ferietiden og få kigget på de ting, der er relevante for jer.

  Mange ting kan gøres remote, men I har også mulighed for at få en konsulent onsite, så alt spiller, når jeres medarbejdere igen møder ind efter ferien.

  Vil du gerne vide mere? Kontakt os og hør om mulighederne. Så lægger vi en individuel plan for jer.

  Kontakt os

   
 4. Advar om ferietrusler – før og efter ferien 
  Risikoen for cyberangreb, phishing forsøg eller CEO fraud er altid lidt højere i ferieperioder, idet de IT-kriminelle udnytter at hverdagen ikke er, som den plejer.

  Det er derfor oplagt at informere sine medarbejdere omkring potentielle trusler, de skal være opmærksomme på inden, under og efter ferien. Og samtidigt gensende en reminder, når de kommer retur fra ferie.

  Vi har lavet en liste over potentielle ferietrusler, du med fordel kan anvende eller lade dig inspirere af. 

  Få 5 ferietips her