Nyheder på mail
Sotea kunde?

5 konkrete tips til sikker sommerferie

Risikoen for cyberangreb, phishing forsøg eller CEO fraud er altid lidt højere i ferieperioder, da de IT-kriminelle udbytter, at hverdagen ikke er som den plejer. Se her, hvad du særligt skal være opmærksom på.

Der er tre nøgleord i ferieperioder: sund fornuftforsigtighed spørg, hvis du er i tvivl.

 

 1. Falske e-mails
  Vær særligt opmærksom på følgende:

  Er afsenders mailadresse valid?
  Er budskab, sprog og stavning troværdig?
  Er der links eller vedhæftede filer, du opfordres til at klikke på?
  Er mailsignaturen oprigtig?

  Dobbelttjek altid validiteten af en e-mail fra en kollega, som er på ferie. Måske er det slet ikke vedkommende selv, der skriver. 

   
 2. Menneskelig tofaktorgodkendelse
  Alle mails der rimer på penge eller betaling skal dobbelttjekkes. Vi taler ofte om tofaktorgodkendelse, som et nøgleord i IT-sikkerhed. Tofaktor behøver ikke være et teknisk setup. Det er også, at du bare lige ringer til den kollega, som har sendt mailen, eller den virksomhed, som tilsyneladende har sendt fakturaen.

   
 3. Adgang til virksomheden
  Måske er kontoret lavt bemandet i sommerferien. Vær særligt opmærksom op uidentificerede gæster og utilsigtet adfærd. Plejer I eksempelvis at have anden rengøringshjælp i sommerferien?

  IT-sikkerhed handler ikke kun om online og digitale tiltag. Det er også jeres fysiske IT-sikkerhed, der bør være i fokus.

   
 4. Autosvar
  Sørg for at tjekke dit autosvar, inden du går på e-mail. Der skal ikke stå, at du er tilbage på kontoret efter påskeferie tirsdag d. 12. april 2021. Det skaber usikkerhed og sender et signal om, at du ikke er opmærksom på din IT.

  Sæt også dit autosvar op til automatisk at slå fra, når du er kommet tilbage fra ferie.

   
 5. Nulstilling af passwords
  Er du ansat eller ansvarlig i en virksomhed, som løbende skifter passwords? Sørg for at nulstille og finde et nyt password, inden du går på ferie. Det er både en sikring, hvis uvedkommende skulle have opsnappet dit gamle password inden ferien.

  Det er også en hjælp til dig selv, så du ikke står med et udløbet password og behov for IT-support som det første efter ferien.

 

Del listen i din organisation inden ferien

Se og download vores 5 tips til en sikker ferie

 

Har du spørgsmål eller ønsker yderligere vejledning? Kontakt os og hør mere.

Rigtig god sommer!