Nyheder på mail
Sotea kunde?

Sådan beskytter du dine adgange mod hackere

Det er vigtigere end nogensinde før at have unikke, lange og komplekse passwords. Men hvordan lykkes man hermed? Find inspiration her.

Det høje trusselsniveau mod Danmark gør, at passwords spiller en større og større rolle. Det tager en hacker mindre end 5 sekunder at finde frem til et gennemsnitligt dansk password. 

Unikke, lange og komplekse passwords er derfor afgørende, når det kommer til sikring af din virksomheds data. 

Men: Ofte er det lettere sagt end gjort. I praksis er det svært manuelt at administre, huske og generere stærke passwords. Endda til flere forskellige kontoer. 

En stor hjælp hertil er en password manager, som MIT Password Manager, der både administrerer og generer passwords for dig. 

Har du ikke en password manager, er kendskab til et stærkt password og en password politik, som alle i organisationen er bekendt med, et vigtigt første skridt.  

Hvad er MIT Password Manager? 

MIT Password Manager er en password manager, der administerer dine passwords. Til gavn for både virksomhed, IT-ansvarlig og den enkle bruger. 

Med MIT Password Manager får virksomheden en central og professionel styring, hvor passwords er nemmere at administrere, og risikoen for hackerangreb reduceres markant. Manageren husker alle passwords, og udfylder dem automatisk.   

Læs mere om MIT Password Manager

Uden en password manager, som eksempelvis MIT Password Manager, er man nødsaget til at stille krav til sine brugere og sikre, at de er vidne om, hvad et godt password er. 

Hvad er et godt password?

Et godt password er en kode, der er svær at gætte for uvedkommende, som f.eks. IT-kriminelle. Lav et stærkt password med disse fire råd.

Unik: Brug aldrig det samme password til flere konti. Det kan sætte alle adgange i fare, hvis koden til en enkelt konto bliver gennemskuet af en hacker.

Kompleks: Det anbefales, at passwordet er en kombination af store og små bogstaver, tal og specialtegn. Brug gerne en tilfældig kombination. 

Det er vigtigt at undgå personlige oplysninger - også på familiemedlemmer, bekendte og venner – da disse kan være nemme at gætte. 

Længde: Udgangspunktet er, at jo længere passwordet er, jo sværere er det for hackere at knække. Anbefalingen lyder på minimum 12 karakter, og gerne over 16 karakter for at øge sværhedsgraden. Er der tale om et password til en admin-konto, anbefales det, at koden er på plus 20 karakter.

Tofaktorgodkendelse: I dag lykkedes langt størstedelen af hackerangreb via brugere, hvor der ikke er opsat tofaktorgodkendelse. Hele 99% af alle databrud kunne have været undgået med denne simple opsætning. Det betyder nemlig, at den IT-kriminelle ikke kun skal gennemskue adgangskoden, men også have fat i den tilknyttede telefon.

Sørg for at have en password politik

Med en password politik sikrer i, at I som virksomhed har kendte retningslinjer for, hvordan adgangen til virksomhedens data skal sikres, og hvilke krav I her til jeres brugere herfor. 

En password politik er med til at:

  • Beskytte virksomhedens data og fortrolige oplysninger 
  • Beskytte medarbejdernes personlige oplysninger
  • Overholde lovgivning
  • Sikre virksomhedens renommé

Ved at stille krav til, og have en politik for medarbejdernes brug af stærke passwords, kan du reducere risikoen for, at hackere knækker en medarbejders kode, og derved får adgang til alle virksomhedens data.

Overvej MIT Password Manager 

Ved Mentor IT anbefaler vi, at du overvejer en password manager, da den letter administrationen omkring passwords og endvidere øger sikkerheden markant. 

Passwords er en udfordring i hverdagen, særligt for brugerne, og de mange krav der følger, hvis man ikke har en password manager, er er svære at efterleve. 

Fordele ved MIT Password Manager 

  • Lettere at administrere lange og svære passwords, fordi manageren husker dem

  • Du opnår central styring af medarbejdernes adgange og konti som er firmarelaterede

  • Password data er beskyttet med 6-lag kryptering

  • Automatisk tofaktorgodkendelse på både desktop og mobil enheder

  • Al data opbevares i Danmark

Læs mere og se alle fordelene

Vil du gerne vide mere?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige løsning eller rådgivning. Brug vores kontaktformular eller ring til os på 70 122 123.