Nyheder på mail
Sotea kunde?

Trusselsniveauet i Danmark er hævet til ”HØJT”

Tirsdag den 31.01.23 hævede Center for Cybersikkerhed trusselsniveauet for cyberaktivisme fra MIDDEL til HØJ. Skab dig et overblik her.

Øgede spændinger mellem Rusland og vesten gør, at pro-russiske cyberaktivister udfører flere og flere angreb mod skiftende mål i både Danmark og øvrige NATO-lande. Af samme grund hævede Center for Cybersikkerhed i tirsdags trusselsniveauet i Danmark fra MIDDEL til HØJ.

En ændring, som betyder, at det er sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder vil blive ramt af aktivistiske cyberangreb.

Hent nyeste trusselsvurdering

Hent håndbog: Et godt cyberforsvar
 

Hvem går hackerne efter?

Generelt er det myndigheder og virksomheder inden for transport-, finans- og forsvarssektoren, som hackerne i særdeleshed går efter. Det kan også tænkes at være sektorer og virksomheder, der symbolsk anses som ukrainske støtter.

 

Hvilke angreb forventes?

Center for Cybersikkerhed vurderer, at hackerne især udfører simple overbelastningsangreb, såsom DDoS-angreb. Angreb, hvor store mængder datatrafik sendes mod en hjemmeside (webserver) eller et netværk, så hjemmesiden eller netværket ikke er tilgængeligt for legitim trafik indtil datatrafikken er omlagt eller til angrebet stopper.

 

Generelle anbefalinger

Helt overordnet, i forhold til det aktuelle trusselsniveau, er det vigtigt, at du som virksomhed vurderer nuværende sikkerhedsniveau og afvejer, om dette lever op til ledelsens krav og forventninger. Er nuværende sikkerhedsløsninger tilstrækkelige eller er der brug for en opgradering?

Spørgsmål, vi hos Mentor IT gerne hjælper med at besvare og løse.

 

To konkrete anbefalinger

  1. Skab awareness omkring trusselsniveauet i din virksomhed, så medarbejderne er opmærksomme på potentielle trusler.
  2. Identificer og håndter ønsket sikkerhedsniveau.

 

Hent håndbogen: Et godt cyberforsvar

Vi har netop udarbejdet en håndbog omkring et godt cyberforsvar, hvori du finder de 7 vigtigste værktøjer hertil. Håndbogen er en håndgribelig og letforståelig vejledning til, hvilke håndtag du har at dreje på og hvorfor du med fordel bør gøre det.

Hent håndbog: Et godt cyberforsvar

 

Spørgsmål til situationen

Har du spørgsmål til situationen, er du velkommen til at kontakte Mentor IT eller din nærmeste kontaktperson ved Mentor IT. Vi kan altid kontaktes på 70 122 123

Vil du gerne vide mere?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige løsning eller rådgivning. Brug vores kontaktformular eller ring til os på 70 122 123.