Nyheder på mail
Sotea kunde?

Aktuelt: Øget risiko for cyberangreb

Vi ser et øget antal angreb mod danske myndigheder og banker fra russiske hackere. Det forventes, vi i Danmark også vil se en stigning i DDOS- og ransomware angreb mod myndigheder og virksomheder. Find vores anbefalinger her.

I sidste uge oplevede flere danske banker udfordringer på både hjemmesider og netbanker, fordi cyber- og DDOS-angreb blev ført imod deres IT-systemer. Den russiske hackergruppe DDosia Project eller NoName (057) har påtaget sig ansvaret herfor, men bølgen stopper formodentligt ikke her.

Improsec, der beskæftiger sig med cybersikkerhed og er en del af itm8, oplyser, at der ifølge pålidelige kilder lige nu tilbydes attraktive pengebelønninger til de mest aktive russiske hackere af DDosia Project’s hackerværktøj, som bl.a. bruges til at angribe danske IT-systemer.

 

Anbefalinger

I Mentor IT er vi meget opmærksomme på situationen og følger udviklingen, men vi anbefaler også vores kunder at øge opmærksomheden på IT-sikkerhed. Som eksempel er det særligt vigtigt at identificere jeres nuværende sikkerhedsniveau og vurdere, om dette lever op til ledelsens forventninger.

Er de nuværende sikkerhedsløsninger og processer tilstrækkelige til at understøtte virksomhedens forventede IT-sikkerhedsniveau?

 

Øget opmærksomhed blandt medarbejdere

Vi ved, at 75% af alle hackerangreb indledes gennem phishing-forsøg, hvor medarbejdere narres til at åbne en dør for hackerne. I en tid som nu, hvor interessen for at skabe kaos er ekstra stor, er det særdeles vigtigt, at man informerer sine medarbejdere, så de er ekstra opmærksomme.

Det kan de bl.a. være ved ikke at åbne eller klikke på links i e-mails, som de ikke har forventet at modtage, samt passe ekstra på, når de er på f.eks. Facebook, benytter Google eller måske besøger mindre kendte hjemmesider.

 

Gratis værktøjer, du med fordel kan benytte

Til inspiration har vi udarbejdet en håndbog om phishing, der gør dine medarbejdere opmærksomme på, hvad de skal holde øje med. Du kan med fordel dele den i din organisation:

Download vores håndbog

Desuden anbefaler vi altid følgende punkter, som let kan deles i en mail:

  1. Vær opmærksom på de e-mails, der lander i din indbakke. Er de valide?
     
  2. Kig efter kendetegn på falske e-mails. Er afsenderen af e-mailen korrekt? Er stavningen korrekt? Er signaturen korrekt? Opfordres du til en bestemt handling? Er budskabet validt?
     
  3. Anmeld falske mails, så snart du har mistanke herom til din IT-ansvarlige, IT-leverandør eller ved hjælp af Outlook, hvis denne funktion er integreret i din virksomhed.

 

Vær opmærksom på din cyberforsikring

Vi informerede i sidste uge om skærpede krav fra forsikringsselskaber i forhold til cyberforsikringer. Med afsæt i den øgede risiko for angreb, synes det oplagt også at få identificeret, om man som virksomhed lever op til sine forpligtelser i sin cyberforsikring, således den også dækker, hvis uheldet skulle være ude.

Du kan læse mere om vores anbefalinger og de typiske krav til cyberforsikringer lige her:

https://www.mentor-it.dk/it-outsourcing/artikler/krav-cyberforsikring-strammes

https://www.mentor-it.dk/it-outsourcing/artikler/cyberforsikring-krav

Obs. Hvis I ikke har en cyberforsikring, giver tiden anledning til at vurdere, hvorvidt en sådan er nødvendig.

 

Ønsker I råd og vejledning, er I altid velkomne til at kontakte Mentor IT direkte på 70 122 123.