Nyheder på mail
Sotea kunde?

Backup af Microsoft 365

Rigtig mange tager ikke backup af Microsoft 365 – for behøver man det? Ja, det gør du. Det er nemlig ikke backup, men retention du får med i pakken, hvilket kan være fint til mails men ikke til filer.

Du og dine kollegaer bruger sikkert Sharepoint og OneDrive til jeres filer, OneNote til noter, Teams til at holde kontakten både internt og til eksterne møder og Outlook til arbejdsdagens mange mails. Er det data, I er klar til at miste ved et nedbrud eller hackerangreb? Selvfølgelig ikke! Derfor er backup af Microsoft 365 helt essentielt.

Sådan fungerer rigtig backup af M365

Backup af Microsoft 365 vedrører al data, som behandles i de Office services, du benytter.

Det vil for eksempel være data fra:

  • Exchange (mails og kalender)
  • SharePoint (filer, dokumentbiblioteker og lister)
  • Teams (filer, samtaler, optagelser og projekter)
  • OneDrive (filer, dokumentbiblioteker og lister)
  • OneNote (noter)

Med backup af Microsoft 365 tages der backup af dine data minimum en gang i døgnet - redundant til danske datacentre.  Datakapaciteten er ubegrænset og du får som standard 3 års retention periode på genskabelse af data.

Derfor skal du tage backup af data i skyen

Vi anbefaler, at hvis I benytter jer af Microsoft eller Office 365, så tager I som minimum også backup heraf. Det er de data, I tydeligst vil mærke I mangler, hvis I pludselig ikke kan tilgå dem længere. 

Dine data er ikke mere sikre, fordi du har dem i cloud og data som behandles via Microsofts 365 applikationer, er i cloud. Microsofts cloud. Dette er tilmed de applikationer og data du nok benytter allermest, hver dag. Hvis du kompromitteres, er konsekvensen derfor mærkbar.

I dag har du kun 30 dages retention

Den ”backup” du har inklusiv med Microsoft 365 gemmer kun dine data i 30 dage, og det er sjældent  nok. Når vi taler om backup i dag, er den almindelige forventning naturligvis, at der er tale om al data og bestemt for en periode længere end de seneste 30 dage.

Udfordringen med den retention, der er inklusiv, er endvidere, at den ikke er særlig velegnet til filer, men mere mails. Og hvor stor hjælp er den så egentlig til? 

Undgå tab af data

Med rigtig backup undgår du tab eller nedetid, hvis data slettes (forsætligt eller ved fejl). Vi anbefaler, at hvis I benytter jer af Microsoft eller Office 365, så tager I som minimum også backup heraf.

Det er de data, I tydeligst vil mærke I mangler, hvis I pludselig ikke kan tilgå dem længere. 

Spørgsmål, du måske har om backup af M365

Hvad betyder backup af Microsoft 365?

Når du laver en backup af Microsoft 365, sikrer du, at dine data fra Office services ikke går tabt. Det kan være jeres data i eksempelvis Teams, OneDrive og Exchange (Mail). Det er ofte værktøjer, som I benytter hver eneste dag, og det vil derfor få store konsekvenser, hvis I ikke længere kan tilgå de data.

Hvordan virker backup af Microsoft 365?

Backup af Microsoft 365 fungerer ved, at jeres data gemmes og krypteres hver dag på et af vores datacentre. Her sikrer vi, at I kan tilgå data i op til et år, i stedet for de 30 dage som er standard hos Microsoft. Med den korrekte backup undgå i tab eller nedetid, hvis data slettes med vilje eller ved en fejl.

Hvor sikkert er backup af Microsoft 365?

Hvis I benytter jer af Office365 eller Microsoft 365, anbefaler vi, at I tager backups. M365 er paraplyen for de applikationer, som du og dine kollegaer ofte bruger mest. Standardbackup i Microsoft 365 gemmer kun dine data i 30 dage. Derfor får du væsentligt højere sikkerhedsniveau af selv at tage backup. 

Hvad får du med backup af Microsoft 365?

Med backup af Microsoft 365 via Mentor IT får I et års retention på genskabelse af data, hvor der tages en backup hver dag. Jeres data er krypteret og opbevares sikkert i flere af vores datacentre for at sikre, at ingen data går tabt.

Bestil backup af Microsoft 365

Vil du gerne vide mere? Tøv ikke med at kontakte os.