Nyheder på mail
Sotea kunde?

Windows 11 er landet. Er I klar?

Microsoft lancerede 5. oktober 2021 Windows 11, og I kan nu opgradere hertil. Men er I klar? Få et samlet overblik lige her.

”Endelig!” vil nogen sige, og ”nå – er det nu?” vil andre sige. Men ja, Windows 11 er landet, og du kan nu opgradere din PC til nyeste version og få del i alle fordelene. Eller kan du?

Windows 11 har en masse nyt at byde på i forhold til brugergrænseflade, sikkerhed og performance. Men som altid, når man skal fra et til noget andet, er der nogle ting, man skal tage stilling til:

  • Er vi klar til at opgradere til Windows 11? (Hardware)

  • Har vi tredjepartssoftware, vi skal være særligt opmærksomme på?

  • Må vores medarbejdere selv opgradere til Windows 11?

 

Først: Hvad får du med Windows 11?

Windows 11 er nyeste styresystem fra Microsoft, der med tid vil afløse Windows 10, som langt de fleste benytter sig af i dag. I Windows 11 har brugergrænsefladen fået en overhaling og et langt mere strømlinet udtryk, så brugeren lettere kan fokusere på sine arbejdsopgaver.

Sikkerhedsmæssigt er der sat nye og mere omfattende krav til computerens hardware. Rationalet for dette er at ”garantere” en mere stabil og sikker Windows oplevelse.

Windows 11 prioriterer endvidere de processer, der bliver brugt i forgrunden og nedprioritere de, der kører i baggrunden. (Dvs. der skelnes mellem, hvad der benyttes af alt det, du har åbent.) Dette gør, at Windows føles langt mere responsivt samtidig med, at batterilevetiden forlænges.

 

Er I klar til at opgradere til Windows 11?

Der kan være mange forskellige faktorer, der spiller ind i forhold til, om man er klar til at opgradere nu, hvor det er gratis*, eller om man ønsker at vente. Èn væsentlig ting spiller dog ind, og det er jeres hardware. De PC’er I har og bruger, og som er dem, Windows 11 skal køre på. 

Hvis jeres PC’er ikke er er kompatible med kravene, kan I nemlig ikke opgradere.

I benytter jer muligvis også af tredjepartssoftware, og mulige konsekvenser ved opgradering er vigtige at tage højde for, så der ikke kommer udfordringer efterfølgende.

 

Få hjælp til at skabe overblikket

Det kan være svært at danne sig et samlet overblik over de PC’er, man har i virksomheden, og hvorvidt disses specifikationer stemmer overens eller ej med kravene til Windows 11. (Grafikkort, UEFI firmware, Secure Boot support, TPM mm.)

Vi kan hjælpe jer ved at tilbyde et parathedstjek af alle jeres klienter. (Analyse af alle jeres PC’er registreret). Herved får I ved hjælp af et analyseværktøj det nødvendige overblik samt en rapport, som vi gennemgår med jer efterfølgende.

Analysen afregnes efter medgået tid, og I vil efterfølgende have mulighed for at tage stilling til, om I kan opgradere til Windows 11, og hvilke/hvor mange hængepartier I eventuelt har, før I kan.

Hør mere om vores Windows 11 parathedstjek

 

Tag styringen, inden jeres medarbejdere gør det

Det er vigtigt at være opmærksom på, at jeres medarbejdere faktisk selv har mulighed for at aktivere en opgradering til Windows 11 på deres PC. Selv at gå i gang hermed er dog sjældent en særlig god idé, da det i tråd med ovenstående kan give driftsproblemer og eventuelt unødige omkostninger.

En selvigangsat opgradering kan ske utilsigtet, hvis brugerne ikke er opmærksomme herpå, eller ikke er informeret om, at det ikke er en opgradering, man må udføre selv.

Vi anbefaler derfor, at muligheden for at opgradere til Windows 11 på jeres klienter – altså brugernes PC’er – blokeres. På denne måde kan ingen uforsætlig opgradere selvstændigt til Windows 11.

Windows 11 er en større opgradering, der bør planlægges, da den ellers kan medføre inkompatible applikationer efterfølgende.

Ved Mentor IT anbefaler vi, at man opgraderer til Windows 11, men at opgraderingen sker planlagt og under kontrollerede forhold.

Ønsker I hjælp til at blokere muligheden for, at jeres brugere selv kan opgradere til Windows 11, kan I booke en konsulent hertil ved at skrive til support@mentor-it.dk.

 

Få hjælp til at komme i gang med Windows 11

Ønsker I general rådgivning omkring opgradering til Windows 11 og nærmere introduktion til vores parathedstjek, så tøv ikke med at kontakte os på 70 122 123 eller info@mentor-it.dk

 

Deltag i gratis webinar 

Vi afholder torsdag 28.10.21 kl. 13.00-13.30 webinar om Windows 11 i samarbejde med itm8 og Microsoft Danmark. Deltag og bliv klogere på Windows 11.  

Deltag i Windows 11 webinar 28.10.21 kl. 13.00-13.

* Det er frivilligt, om man vil opgradere nu eller vente til senere, men det kan være en fordel at gøre nu, da Microsoft lige nu tilbyder gratis licensopgradering fra Windows 10 til Windows 11.

Vil du gerne vide mere?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den rigtige løsning eller rådgivning. Brug vores kontaktformular eller ring til os på 70 122 123.