Nyheder på mail
Sotea kunde?

5 grunde til at flere fravælger on premise løsninger

63% af danske virksomheder ønsker at outsource mere af deres IT, fordi de herved lettere kan skalere deres virksomhed*. Har I gjort jer lignende tanker i din virksomhed?

For mange handler skiftet fra on premise til cloud eller datacentre om sikkerhed og skalerbarhed, men der er mange flere fordele. Vi har samlet de fem grunde til at fravælge on premise, som vi oftest ser.

1. Økonomiske fordele
Det kan være en dyr fornøjelse at holde din virksomheds IT helt i front. Det kræver både store og hyppige investeringer. Det er en af de klare fordele ved at flytte ind i et datacenter.

Så skal du ikke længere selv stå for de store omkostninger til hardware, der løbende skal udskiftes. Eller holde dig opdateret på viden om, hvad der fungerer eller er af nye muligheder.
 

2. Praktiske fordele
Vedligehold og optimering af et sikkert og effektivt datacenter handler ikke blot om indkøb af hardware. Der indgår også kvalitetssikring og kompetencer til at vælge de rette investeringer.

Derudover slipper du helt praktisk for at stå med et afgørende driftssansvar døgnet ud. Det gælder både overvågninger, kontrol og løbende vedligehold.
 

3. Fysiske rammer
Et datacenter stiller store krav til omgivelserne. Du skal først og fremmest have plads nok. Derudover skal de fysiske rammer kunne sikre dine data. Med en on premise løsning står du selv for brandsikring, nødstrømsanlæg, køl, fiberlinje samt andre fysiske og helt lavpraktiske foranstaltninger.
 

4. Sikkerhed
Når vi taler om data og sikkerhed, er der to kategorier. Den ene handler om de fysiske rammer, og er allerede nævnt i ovenstående punkt. Det handler om eksempelvis brandsikring og nødstrøm.

Men det handler også om, hvem der har adgang til dine data. Ved at outsource får du et dedikerede hold af IT-sikkerhedseksperter. De har erfaring med sikring af data, så din virksomhed fortsat har nem adgang til jeres data, men cyberkriminelle lukkes ud.
 

5. Bæredygtighed
Hvorfor selv investerer i alt det grej og bruge så meget energi alene, hvis mængden kan deles med andre?

Det er ingen hemmelighed, at det kræver ressourcer at drive et moderne og sikkert datacenter. Derfor er der også en gevinst at hente på den bæredygtige konto, hvis denne mængde kan reduceres for hver virksomhed ved at dele et professionelt datacenter, som desuden løbende optimeres.

 

Et dedikeret datacenter-team

Overvejer du at skifte din on premise løsning ud? Så er vores datacentre med førsteklassesfaciliteter måske en mulighed.

Vidste du, at vi hos Mentor IT har et dedikeret team ansat til at udvikle, optimere og sikre driften af vores datacentre? Det er dem, der sørger for, at teknologien i vores datacentre konstant er blandt de bedste på markedet.

 

Kom forbi og "se til dine data"

Hos Mentor IT har vi vores egne, danske datacentre. Her kan du altid få fysisk adgang til dine data. Selvom vores datacentre er forbundet med stor sikkerhed, kan du altid komme forbi og "se til dine data", hvis du ønsker.

Får du eksempelvis brug for at trække større datamængder ud - måske en fuld backup til genskabelse - kan du kigge forbi og få dine data ført lynhurtigt over på en harddisk. Vi kommer naturligvis også gerne ud til din virksomhed med harddisken og dine data, hvis det er nemmere.

 

Få dine data placeret i Danmark

Kan man få et dansk datacenter? Ja, det kan du godt. Vi har ikke bare én - men to danske datacentre. De ligger begge i Esbjerg med blot 5 kilometer i luftlinje mellem sig for at øge både sikkerhed og optimere datatrafikken.

 

* (Kilde: 2022 IT Sourcing Study, Analyse af PA Consulting)

Vil du høre mere om IT-outsourcing?

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med den bedst mulige løsning til din virksomhed. Lad os tage en snak om on premise, datacentre og public cloud. Brug vores kontaktformular eller ring til os på 70 122 123.