Nyheder på mail
Sotea kunde?

Anbefaling: Opgrader til Windows 11

Windows 11 har været tilgængelig i længere tid. Flere har opgraderet hertil, men ikke alle. Opgradering har flere fordele, særligt sikkerhedsmæssigt, og vi anbefaler du kommer i gang.
Bedre produktivitet, nye funktionaliteter og øget sikkerhed er blandt flere gode grunde til at få opgraderet dit nuværende OS (operativsystem) til nyeste version, Windows 11. Vi tager dig igennem fordele og muligheder samt lyser på, hvordan du eliminerer de udfordringer, der for nogen kan være forbundet hermed. 
 

Hvorfor opgradere?

Du bør altid benytte nyeste softwareversion, om end det gælder dit OS (operativ system), programmer eller andre applikationer. Ved at opgradere til nyeste version får du først og fremmest en opdateret brugeroplevelse, men også en sikkerhedsmæssig opdatering svarende den udvikling, der har været, siden din sidste version blev implementeret. 
 

Hvad er fordelene? 

Øget sikkerhed, bedre produktivitet og flere nye funktionaliteter. Øget sikkerhed er den primære årsag til, at vi anbefaler, du opgraderer til Windows 11. 
 

Kan jeg opgradere gratis? 

Licensen til Windows 11 er gratis. Ønsker du hjælp hertil – hvilket kan være en fordel, hvis du vil være sikker på, at dine applikationer og funktionaliteter er som før – kan du række ud til support@mentor-it.dk, som vil estimere opgavens omfang.  
 

Er min pc kvalificeret til opgradering?

Du kan bruge appen Tilstandskontrol for pc til at afgøre, om din pc kan opgraderes til Windows 11. Du kan også få hjælp af support@mentor-it.dk. Typisk kan alle nyere PC’ere opgraderes til Windows 11. Kun hvis du har en meget gammel PC, kan det være en udfordring og du vil dermed have brug for en ny PC. Som udgangspunkt vil din PC generelt være outdated, hvis nyeste OS ikke kan køres på den og det vil uanset være tid til et skift. Du kan finde minimumskrav til PC’er her.  
 

Hvad hvis jeg skal have en ny PC?

Vi kan være behjælpelig med at finde en ny PC, der understøtter dine behov og som prismæssigt svarer til dine forventninger. 
 

Hvad skal jeg gøre inden jeg opgraderer? 

  1. Udvælg den PC, der skal opgraderes 
  2. Sørg for, du er logget på med en Microsoft konto 
  3. Kontroller at filer og mapper er sikkerhedsopdateret til OneDrive 
  4. Vær sikker på, du ikke benytter programmer, der ikke understøttes af Windows 11 (kontakt support@mentor-it.dk, hvis du er i tvivl) 
  5. Påbegynd opgradering
 

Hvad hvis jeg ikke kan opgradere? 

Få kan være i den situation, at de benytter ældre systemer eller programmer, som ikke understøttes af Windows 11. Såfremt det er tilfældet, anbefaler vi, at du får hjælp til, hvorledes en opgradering kan gennemføres optimalt. Du kan kontakte support@mentor-it.dk for hjælp. Har du en ældre OS-version end Windows 10, som ikke er opgraderet eller kan opgraderes, anbefaler vi, at PC’en isoleres i eget netværk. I produktionssammenhænge kan der optræde PC’ere, hvis OS er outdated, og selvom disse måske benyttes minimalt, er det fortsat nødvendigt at tage hensyn til sikkerheden. 
 

Kan jeg få hjælp hertil? 

Vores dygtige konsulenter vil rigtig gerne hjælpe med at identificere, hvor mange af jeres enheder der ikke er opgraderet og hvorvidt nogle af dem kræver udskiftning for opgradering. Du kan kontakte vores Customer Care team på support@mentor-it.dk. De vil være behjælpelige med at indramme og specificere opgaven samt estimere, hvad det kræver, hvis de skal være udførende. 

Spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.