Nyheder på mail
Sotea kunde?

Aktuelt: Alvorlige sårbarheder på Cisco og Fortigate enheder

Cisco har konstateret en højrisiko sårbarhed i deres VPN klient ’Cisco Secure Client’. Ligeledes har Fortinet konstateret en kritisk sårbarhed i deres VPN funktionalitet. Få et overblik her.

I øjeblikket opleves to alvorlige sårbarheder på henholdsvis Cisco og Fortigate enheder. Begge kræver handling i form af nye softwareopdateringer. 

Cisco sårbarhed  

Vedrører: Ciscos VPN klient ’Cisco Secure Client’ (tidligere kendt som AnyConnect). 

Udfordring: Sårbarheden ’CVE-2023-20178’ består af en svaghed i klientopdateringsfunktionen i Cisco AnyConnect Secure Mobility Client Software til Windows og Cisco Secure Client Software til Windows, som gør, at uautoriserede personer kan tildele sig selv systemrettigheder. 
 
Anbefaling: Cisco har udgivet softwareopdateringer, som løser sårbarheden og anbefaler, at softwareopdateringerne installeres snarest muligt. Det kan gøres enten via jeres Cisco ASA med Cisco Secure klientens egen opdateringsfunktion eller via en softwareudrulningsplatform (Intune, CAPA etc.), hvis I anvender sådan en.

Fortigate sårbarhed 

Vedrører: Kritisk sårbarhed i Fortinets VPN funktionalitet 

Udfordring: Sårbarheden ’CVE-2023-27997’ i Fortigate SSL-VPN enheder består af en RCE-fejl (Remote Code Execution), som gør det muligt for hackere at interagere gennem VPN, selvom MFA er aktiveret, og potentielt opnå uautoriseret adgang.

Anbefaling: Udfør opdatering/opgradering af jeres udstyr hurtigst muligt.

Ønsker du hjælp?

Ønsker du hjælp til en af ovenstående sårbarheder, er du velkommen til at kontakte Mentor ITs Customer Care afdeling for hjælp. Disse kan kontaktes på support@mentor-it.dk.  

Spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.