Nyheder på mail
Sotea kunde?

AD Connect 2.0

AD Connect 1.0 er udgået og skal erstattes af AD Connect 2.0. En opgradering, som kræver, at du benytter et nyere operativ system.

AD Connect er en komponent, der hjælper dit operativ system med at synkronisere brugere mellem forskellige systemer, således brugerrettigheder er synkrone og login kun påkrævet én gang frem for flere.  Kort fortalt. Mange har benyttet sig af AD Connect 1.0, men versionen er ikke længere supporteret fra august 2022, hvilket betyder, at en opgradering er nødvendig.

 

Fordele ved at opgradere til AD Connect 2.0

Ved at opgradere til AD Connect 2.0 opnår du højere sikkerhed mellem platforme samt nyere og bedre kryptering af data. Du får endvidere sikker og stabil drift i forhold til synkronisering af det lokale miljø og Microsoft 365 – alt i mens hastigheden forbedres gevaldigt.  

 

Fra AD Connect 1.0 til 2.0

For at kunne gå fra AD Connect 1.0 til 2.0 er det afgørende, at dit operativ system er nyere end 2012R2 (2012 og 2008 er dermed også forældet.) Grunden hertil er, at AD Connect ikke kan køre på ældre systemer, som ej heller supporteres eller snart udgår af support.

(Microsoft stoppede support af Windows 2008 I 2021. Support af 2012R2 stopper I 2023 og  softwaren, som en 2012 Server er baseret på, er mere end 10 år gammel.)

 

Fordele ved at opgradere dit operativ system

Opgraderer du dit operativ system til en nyere version end 2012R2 får du udover muligheden for at køre AD Connect 2.0 også helt generelt: Stabil drift, der er fuldt supporteret. Bedre sikkerhed og ikke mindst understøttelse/integration af cloud tjenester.

 

Hvad sker der, hvis du ikke opgraderer?

Da AD Connect 1.0 ikke længere supporteres, laves der heller ikke længere sikkerhedsopdateringer eller vedligehold på servicen. Det betyder, at potentielle sikkerhedshuller ikke vil blive lukket samtidigt med at potentielle fejl ikke vil kunne løses eller afhjælpes af Microsoft.

Helt praktisk løber du dermed en sikkerhedsrisiko, hvis du ikke får opgraderet brugen af AD Connect til 2.0.

Vil du gerne vide mere? Kontakt os på salg@mentor-it.dk eller 70 122 123 og hør mere.