Nyheder på mail
Sotea kunde?

Hvad sker der, hvis…

... du ikke tager backup? Ikke har MFA? Vi har samlet nogle af de spørgsmål, mange ofte har. Få svarene og kontakt os, hvis du har brug for flere svar.

… du ikke tager backup?
Slettes data forsætteligt eller ved en fejl, er det tabt for altid. Vi gentager lige de sidste ord: Tabt for altid.

… du klikker på et phishing link?
Blot ét enkelt klik kan føre dig direkte i hænderne på en hacker. Faktisk behøver du slet ikke indtaste eller downloade noget – ét klik kan være nok til, at udefrakommende opnår overvågning af din enhed. 

… dit password er for svagt?
Et svagt password gør det let for IT-kriminelle at identificere dit password, udnytte det og herved opnå adgang til virksomhedens data og systemer.

… I rammes af ransomware?
Jeres systemer vil blive inficeret af ransomware – I kan miste data, adgang til systemer og risikere en total lammelse af jeres drift og infrastruktur.

… jeres netværk inficeres?
Trafik og adfærd på netværket kan overvåges af udefrakommende og adgang til virksomhedens infrastruktur kan opnås og misbruges.

… du ikke har MFA?
Adgang til dine data og systemer er lettere opnåelig, idet login oplysninger er alt en hacker behøver for at infiltrere dit system og tilgå data.

Se et udvalg af de sikkerhedsservices, vi tilbyder – netop for at undgå konsekvenserne af de situationer, du finder listet her på siden.

Se sikkerhedsservices

… du ikke tilbyder dine medarbejdere Awareness træning?
Dine medarbejdere har ikke mulighed for at identificere de potentielle trusler og udfordringer, der er, eller agere hensigtsmæssigt herpå – hvilket har konsekvens for virksomhedens sikkerhed, idet medarbejderne i sig selv udgør en sikkerhedstrussel. Har du en cyberforsikring, vil de af samme grund muligvis ikke betale erstatning ved angreb.

… du ikke tager backup af M365?
Data, tilknyttet de værktøjer, du bruger allermest – såsom SharePoint, Teams, Outlook osv.  – kan ikke genskabes, hvis de ved en fejl eller forsætteligt bliver slettet. Det vil sige, at dokumenter mm. går tabt. (Det er kun retention, du får gratis med M365). 

… din PC/enhed ikke er tilstrækkelig sikret?
Udefrakommende vil med lethed kunne opnå adgang til virksomhedens systemer og data.

… virksomhedens enheder ikke kan administreres centralt?
Standarder for programmer, opdateringer og sikkerhed er ikke ens for alle i virksomheden, og mistes en enhed ved tyveri eller tab, har I ikke mulighed for at afskære den virksomhedens økosystem. Herved ender ansvaret og styringen af jeres enheder hos medarbejderne og ikke hos jer – og det er en trussel.

… I ikke har en IT-politik?
Jeres medarbejdere har ikke et fælles udgangspunkt for, hvorledes IT og særligt sikkerhed skal gribes an i jeres virksomhed, hvorfor tilgangen vil være forskellig og risikoen for trusler stor. Sker en kritisk hændelse, vil medarbejderne endvidere ikke vide, hvordan de skal agere.

… du ikke tager sikkerhed alvorligt?
Din virksomhed er yderst sårbar over for trusler, udefrakommende såvel som indefrakommende, og sandsynligheden for kritisk tab er alarmerede stor.  

Vidste du i øvrigt, at:

  • Phishing er den hyppigst oplevede angrebstype.
  • De færreste har fokus på awareness træning, selvom det er væsentligt for sikkerheden.
  • Mange virksomheder arbejder ikke strategisk med IT-sikkerhed eller har skitseret deres sikkerhedspraksis i et årshjul.
  • Det koster i gennemsnit 1 mio. kroner at være ramt af et hackerangreb. 
  • En stor del af danske SMV’er har et meget lavt sikkerhedsniveau.
  • Cybertruslen var i 2021 den største bekymring blandt danske topledere.


(Ovenstående punkter tager afsæt i nyere markedsdata fra danske sikkerheds- eller erhvervsinstanser.)


Få vores håndbog, der beskriver trusselsbilledet og giver en række værktøjer til at navigere i et farvand fuld af rovdyr.

Download håndbogen

Vil du gerne have hjælp til IT-sikkerhed?

Udfyld vores kontakt formular og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.