Nyheder på mail
Sotea kunde?

Sådan vælger du den rigtige outsourcing-partner

61 % af danske virksomheder ønsker at outsource mere af deres IT, så de kan fokusere på deres kerneforretning. Brug vores tjekliste og spor dig ind på, hvem der er den rette partner for dig.

Engang var prisen det væsentligste parameter i forhold til at vælge en partner til IT-outsourcing. I dag vægter kun 44 % prisen, da skalerbarhed, fokus på kerneforretning og adgang til talent vægter højere.

Uagtet din bevæggrund for at outsource din IT har vi samlet en liste med de punkter, som du bør være opmærksom på, når du vælger outsourcing-partner. Det allerbedste er nemlig at finde en, der passer præcis til dine behov - og som forstår din forretning. 

 

Tjekliste ved valg af IT-outscourcing partner


1. Leverandør: Find en der kan levere sikkert på størstedelen eller alle jeres behov

En outsourcing-partner, der kan levere en samlet løsning til dig, vil som regel kunne levere en mere agil og gnidningsfri løsning. Du undgår samtidigt bekymringer omkring samspil af løsninger eller kontaktpersoner, der skal sættes i forbindelse med hinanden.

Læs mere om gode IT-oplevelser

 

2. Referencer: Tjek referencer og afgør, om disse afspejler egne behov og interesser

Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvilke brancher og virksomheder ens potentielle partner i forvejen samarbejder med. Dette kan give et indtryk af både erfaring og kompetencer, samt åbne muligheden for at høre om disses erfaring med leverandøren.

Vi har ved Mentor IT samlet et overblik over de brancher og løsninger, vi blandt andet beskæftiger os med. Vil du gerne vide mere, er du velkommen til at kontakte os.

Se referencer

 

3. Services: Vær sikker på, at leverandøren også kan levere på jeres fremtidige behov

Et stærkt samarbejde med en partner om IT-outsourcing skal ikke kun baseres på ”her og nu”-behov. Selvom der ikke skal eksekveres på alle fronter med det samme, er det vigtigt, at en ny, potentiel partner også kan løfte opgaven om tre måneder, et år osv.

Det kan være omkostningsfuldt og ressourcekrævende at skifte partner. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed vælger en løsning, der er skalerbar og klar til fremtiden.

Se vores liste af IT-outsourcing services

 

4. Medarbejdere: Spørg ind til medarbejdere og kultur – svaret kan afspejle den service, I kan forvente 

Selvom det ikke er en ansættelsessamtale, kan det stadig være relevant at spørge ind til medarbejdere og kultur. I et tæt samarbejde vil servicen altid være påvirket af medarbejdere og den arbejdskultur, som hersker hos outsourcing-partneren.

Det er medarbejderne og arbejdskulturen, du møder, hvis du får brug for hjælp. Derfor er det også afgørende for et tæt og gnidningsfrit samarbejde.

Lær os bedre at kende

5. Teknologi: Undersøg tekniske kvalifikationer, maskinrum og generelle præmisser for data og udvikling

At være partner på IT-outsourcing kræver både ressourcer og kompetencer. Ligesom at tage et kig under motorhjelmen når du køber bil, så må du også gerne kaste et blik ind i maskinrummet hos en kommende outsourcing-partner.

Spørg ind til platform og teknologi. Er der ressourcer nok til at løfte opgaven? Hvor er de sikkerhedsmæssige sårbarheder – og er der en plan, hvis data eller systemer bliver kompromitteret? Og hvad er udviklingsperspektivet på platforme og setups?

Vælg en partner til IT-outsourcing, der har et teknisk setup, som kan matche din virksomheds behov.

Lær os bedre at kende

 

6. Sikkerhed: Test sikkerhedsniveauet og vær sikker på, I kan få den rådgivning, I behøver

Data og systemer er i mange tilfælde eksistensgrundlaget for en virksomhed. Hos Mentor IT anbefaler vi at teste jeres sikkerhed på seks sikkerhedsområder:

- Brugere
- Enheder
- Mail
- Netværk
- Backup
- Awareness

Vi tilbyder en test med vores sikkerhedsbarometer, som giver dig et konkret billede af sikkerhedsniveauet i din virksomhed. Derudover får du et indblik i kritiske sårbarheder – og naturligvis anbefalinger og løsningsforslag.

Prøv vores sikkerhedsbarometer

 

7. Muligheder: Har leverandøren et netværk, der kan bidrage til udviklingen af din forretning?

Et hold er altid stærkere end en enkelt spiller. Derfor er vi hos Mentor IT stolte af at være en del af itm8. itm8 er en samling af nogle af Danmarks stærkeste IT-brands, der i fællesskab arbejder for at skabe den bedste platform til dig og din forretning.

Er der kompetencer, en enkelt partner ikke kan byde ind med, er hjælpen altid tæt på. Du får som kunde i et itm8-selskab altså adgang til en holistisk servicepalet, fordi vi er en del af noget større. 

Bliv klogere på itm8

 

8. Relation: Sørg for at dit samlede indtryk af forretningen er positivt

Dialog er en afgørende faktor for et godt samarbejde. Derfor skal dit samlede indtryk af den potentielle partner naturligvis være positivt og tillidsvækkende. Er der noget, du mangler at få tjekket op på?

Så book om et møde mere