Nyheder på mail
Sotea kunde?

Server- & Netværksdrift

Med Server- og Netværksdrift får du overvågning, opdatering og logning af servere og netværk. Herved øges din sikkerhed og compliance og dokumentation forbedres.
Med Server- og Netværksdrift holdes dine vigtigste ressourcer ajour og du er garanteret service eller support inden for det servicevindue, du har defineret. En præmis, der for de fleste er svær at undvære. 
 

Hvorfor er Server- og Netværksdrift relevant? 

Mange virksomheder har i dag en forretningsmodel, hvor nedetid er yderst kritisk. For eksempel kan det for en produktionsvirksomhed, hvis maskiner skal køre 24/7 have stor konsekvens, hvis der er udfald eller nedetid. 
 
Server- og Netværksdrift sikrer, at dine enheder er ajour samtidigt med, at reaktionstiden er foruddefineret. Det betyder, at hvis der opstår problemer uden for eksempelvis normal arbejdstid, så er håndtering heraf inkluderet i dit servicevindue herfor. 
 
Uden det, kan virksomheder stå overfor alvorlige konsekvenser som fx nedetid, tab af data, kundefrafald og manglende dokumentation i forbindelse med sikkerhedsnedbrud. Derfor er det essentielt for virksomheder at have en solid plan for drift af servere og netværk. Et godt driftssetup sikrer også, at data er beskyttet og kan gendannes, hvis der sker fejl eller angreb.
 
Drift af servere og netværk indebærer at alle systemer fungerer, løbende opdateres, vedligeholdes, og at der reageres hurtigt på sikkerhedsadvarsler og kritiske fund. 
 

Overvågning

Med en aftale om Netværksdrift eller Serverdrift overvåger Mentor IT dit setup. 
 
For netværksenheder og servere overvåges IP-tilgængelighed samt følgende parametre som standard i aftalen:
 
  • Netværk: Oppetid og trafik på interfaces.
  • Server: Diskplads, hukommelse, CPU-belastning og oppetid.
 
Løbende overvågning af server- og netværksdrift sikrer, at:
 
  • IT- problemer identificeres i tide, og derved minimerer nedetid og potentielle tab af data.
  • Flaskehalse og andre problemer der kan påvirke ydeevnen, opdages i tide og fikses, inden de påvirker brugeroplevelsen.
  • Sikkerhedsbrud forebygges ved at identificere og reagere på trusler, før de kan gøre skade.
  • Virksomheden kan dokumentere at love, regler og standarder overholdes.

 

Opdatering / Patch Management

Du får også opdatering / patch management med. Dette sikre dig løbende vedligehold og sikre, at sikkerhedshuller lukkes og sårbarheder minimeres.
 

Logning

Logning er blevet en nødvendighed – både i forhold til sikkerhed og dokumentation. Af samme grund er det inkluderet i både Server- og Netværksdrift. 
 
Har du for eksempel styr på dokumentationen, hvis der sker et it-sikkerhedsbrud, som skal rapporteres til myndighederne jf. databeskyttelsesloven (GDPR)? 
 
Med en Server- eller Netværksdriftsaftale kan du slippe bekymringerne og få Mentor IT til at stå for virksomhedens logning. Det betyder, at alle logoplysninger og sikkerhedsrelaterede oplysninger indsamles til dokumentation og analyse. 
 

Vælg det serviceniveau der passer til din virksomhed

Virksomheder har forskellige behov for, hvornår det er essentielt, at driften af servere og netværk kører upåklageligt. Derfor tilpasses driftsaftaler altid den enkelte virksomhed. Kontakt os og hør mere. 

Vil du gerne vide mere?